İşte dünyada eşi benzeri görülmemiş beş ev!

GÜNDEM

Eşi benzeri görülmemiş ilginç tasarımlarıyla görenleri şaşkına çeviren dünyanın en ilginç 5 evini gelin birlikte inceleyelim.

1.    The Crooked House, İngiltere

İngiltere'nin Güneybatı bölgesindeki The Crooked House, adından da anlaşılacağı gibi eğri bir evdir. Bu evin tasarımı, 17. yüzyılda inşa edilmiş bir bardan esinlenmiştir. 
Ev, ağır yağışlardan sonra yerin kayması sonucu eğriliğini kazanmıştır. Bugün, bu ilginç ev bir restoran ve turistik bir mekandır.

2.    The Bubble Palace, Fransa
Fransa'nın Güney kıyısındaki The Bubble Palace, tuhaf şekilli cam yapılarıyla dikkat çekiyor. Bu ev, 1980'lerde İranlı iş adamı Pierre Cardin tarafından tasarlandı ve inşa edildi. Evin içinde yuvarlak şekilli odalar, oval pencereler ve geniş teraslar bulunur. Ayrıca, evin etrafında büyük bir bahçe ve yüzme havuzu vardır.

3.    The Stone House, Portekiz
Portekiz'deki Taş Ev, doğal taşlar kullanılarak yapılmış bir evdir. Evin tasarımı, taşların şekline uygun olarak yapılmış ve doğal malzemeyle uyumlu bir görünüm elde edilmiştir. Evin içinde, taş duvarlar ve ahşap zeminler bulunur. Ayrıca, evin bahçesi de doğal malzemelerle tasarlanmıştır.

4.    The Hobbit House, ABD
ABD'nin Washington eyaletindeki Hobbit Evleri, J.R.R. Tolkien'in Hobbit romanından esinlenerek yapılmıştır. Bu evler, yemyeşil çimenlerle kaplı küçük tepeciklerin üzerine yapılmıştır ve doğal malzemeler kullanılmıştır. Evin içinde, küçük pencereler ve ahşap tavanlar bulunur.

5.    The Dancing House, Çek Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki Dans Eden Ev, mimar Vlado Milunić ve Frank Gehry tarafından tasarlandı

Bu ilginç ev, tuhaf şekilli cam ve beton yapıları ile dikkat çekiyor. 

Evin adı, binanın eğlenceli ve dans eden bir çifti andıran tasarımından kaynaklanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.