Slimstock Türkiye, oluşturduğu müşteri memnuniyetiyle sektöründe tercih edilen bir marka. Biraz kendinizden ve Slimstock Türkiye’nin kuruluş öyküsünden bahsedebilir misiniz?
Amsterdam Üniversitesi matematik bölümünden mezun olduktan sonra, Nijenrode Business Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansımı tamamladım. 2012 yılında Slimstock, Türkiye’de faaliyet gösterdiğinden beri Türkiye ülke müdürü ve MEA ortağı olarak görev alıyorum.
2021 yılı itibarıyla Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de Türkiye’den hizmet vermeye başladık. Slimstock, Hollanda’da 1993 yılında faaliyet göstermeye başladı. İlk etapta amaç, sadece talep planlama yaparak stok yönetimini optimum seviyeye taşımaktı ancak ilerleyen zamanlarda modüllerini geliştirmeye devam etti. Şu anda yapay zekâ ve makine öğrenimi teknolojisi ile şirketlerin tedarik zinciri süreçlerini uçtan uca optimize etmelerine yardımcı oluyoruz. Gartner 2020 raporuna göre, Avrupa’da pazar lideri konumunda olan Slimstock, talep planlama ve envanter optimizasyonu yazılımı en çok tercih edilen şirket oldu.
Ödüllü envanter optimizasyonu yazılımınız Slim4’un çözüm getirdiği konular ve şirketlere nasıl fayda sağladığını anlatır mısınız?
Şirketlerin tamamı işletme sermayesi, operasyon maliyeti ve optimal müşteri hizmet seviyesi arasında bir denge arıyor. Bunların sağlanması için ise ekstra zaman, efor ve sermaye harcıyorlar. Slim4, bütün bu dengenin sağlanmasına yardımcı oluyor. Verimlilik artışıyla doğru ürünü, doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru lokasyonda bulundurmalarını sağlıyoruz. Bu sayede, şirketlerin stok seviyesini dengeleyerek satışlarını artırıyoruz. Yazılım çözümü dışında, proje bazlı destek, profesyonel eğitim ve süreç optimizasyonu danışmanlığı hizmetleri de Slimstock uzmanları tarafından kullanıcılarına sağlanıyor.
Slimstock’un başarı öykülerinden bahsedebilir misiniz?
Slimstock olarak, her sektöre uygun çözümler sunmak için çalışıyoruz. Örneğin; perakende sektöründen müşterimiz olan Carrefour SA’da gözlemlediğimiz en büyük sorunlardan biri, stok yönetimi faaliyetlerinin büyük ölçüde stok planlama uzmanlarının bilgi ve deneyimine bağlı olmasıydı. Slim4 sayesinde Carrefour SA, dağıtım merkezlerindeki ve mağazalarındaki stok ikmalini standartlaştırmayı, merkezileştirmeyi ve otomatikleştirmeyi başardı.
‘Slimstock Akademi’de eğitimler veriliyor’
Sektör profesyonellerine eğitimler verdiğiniz Slimstock Akademi’den bahsedebilir misiniz?
Slimstock, kuruluşu itibarıyla bilgi ve deneyimlerini sektör profesyonelleri ile paylaşmaya daima özen gösterdi. Bu doğrultuda, farklı üniversiteler ve akademisyenler ile iş birliği içinde gerçekleştirilen tedarik zinciri yönetimi ve lojistik alanlarında eğitim programları düzenliyoruz.
‘Değişim her zaman büyük hareketlerle başlamak zorunda değil’
Gartner’in yakın zamanda küresel olarak yaptığı bir ankete göre, kadınlar 2020 yılında yüzde 39 olan tedarik zinciri işgücünün 2021’de yüzde 41’ini oluşturdu. Burada her sene artan bir oran görüyoruz. Görülüyor ki, erkek egemen olarak sayabileceğimiz tedarik zinciri organizasyonlarında kadınlar “ben de varım” demekle kalmıyor, aynı zamanda kuruluşlardaki temsillerini de artırıyor. Yüzdelik değişimler birçoğumuz için az görünse de aslında büyük bir etki yaratabilir. Ben şuna inanıyorum; değişim, her zaman büyük hareketlerle başlamak zorunda değil. Düşünme, hareket etme, problemleri yönetebilme şeklimiz sosyal çevremize yayılarak büyüyebilir ve dalgalanarak kitlelere ulaşabilir.