Akyapı’dan Arnavutköy’e ‘çevreci’ sanayi sitesi

YATIRIM

Gayrimenkul sektöründe başarılarla dolu bir24 yılı geride bırakan Akyapı, 2022 yılında 500 milyon liralık yeni bir yatırıma imza atacak.

Ümraniye’de hayata geçirdiği Limonlu Bahçe Konakları’nı satışa çıkaran Akyapı, metal ve plastik kaplamacılar sektörüne yönelik önemli bir projeye başlıyor. Metkap sanayi sitesi kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi ile doğaya dost bir proje olarak tasarlandı. Sektörün tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanan proje 500 milyon lira yatırım değerine sahip bulunuyor.

Akyapı & İdakon ortaklığı ile İstanbul Arnavutköy ilçesi Hadımköy bölgesinde hayata geçirilecek olan Metkap projesiyle metal ve plastik kaplama sektörü için son teknoloji bir sanayi tesisi ortaya çıkarılacak. 500 milyon lira yatırım değerine sahip olan proje, Akyapı’nın en çevreci sanayi projesi olarak görülüyor.

18 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilecek olan Metkap projesinin inşaat alanı ise 74 bin 845 metrekare olarak duyuruldu. 137 iş yerine ev sahipliği yapacak olan projenin metrekare fiyatları KDV dâhil 26 bin 500 TL’den başlıyor.

“Kendi arıtma tesisi içinde olan çevreyle dost bir sanayi projesi”

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, konu ile ilgili olarak “Bugüne kadar hem alıcısına hem de işletmecisine kazandırdığımız birçok konut, sanayi ve iş merkezi projesini hayata geçirdik. Bu projelerden edindiğimiz yatırım gücünü ve tecrübemizi de 2022 yılında Metkap projemize aktarıyoruz” diye konuştu.

Son dönemde yeşil büyüme, yeşil ekonomi, düşük karbonlu ekonomi, sürdürülebilir üretim ve tüketim verimliliği gibi kavramların öneminin arttığını kaydeden Dinçel, “Biz de bu kapsamda Hadımköy’de metal ve plastik kaplamacılara yönelik geliştirdiğimiz sanayi sitesi projemizi sürdürülebilirlik ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak yeşil ekonomiye katkı sunacak şekilde geliştirdik. Projemiz yüzde 90 oranında metal ve plastik kaplama sanayisi üreticilerine hitap edecek. Bu alanda çalışan firmalar, üretimleri sırasında ciddi düzeyde ağır metaller kullanıyorlar. Bu ağır metallerin arıtma işleminden geçmeden İSKİ atık su hattına deşarj edilmesi, hem yasal etkenler hem de çevresel faktörler ve sürdürülebilirlik adına mümkün değil. Aksi takdirde bu atık sular tarım arazilerine, içme suyu havzalarına ve denizlerimize karışarak ciddi bir kirlilik oluşturuyor. Projemizi geliştirirken en başından itibaren bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ‘kendi arıtma tesisi içinde olan’, en son teknoloji ile donatılmış, çevreyle dost bir sanayi projesi planladık. 7 gün/24 saat hizmet verecek bu arıtma tesisi sayesinde günde 5.000 metreküpe kadar ağır metal içeren atık suyu kendi tesisimizde arıtmış olacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.