Tohma Köprüsü Yerli Ve Milli İmkânlarla İnşa Edildi
Ülkemizin önemli yatırımlarından biri daha törenle hizmete geçirildi. Tohma Köprüsü tamamen Türk mühendisliği kullanılarak, yerli ve milli kaynaklarla inşa edildi.
16 buçuk metre genişlik ve 517 metre uzunluğa sahip olan Tohma Köprüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete girdi. Malatya ve Sivas arasında yer alan Baraj Gölü üzerine itme sürme yöntemiyle inşa edilen yeni Tohma Köprüsü ulaşımı kolaylaştıracak.
Yerden 21 metre yüksekte, 517.5 metre uzunluk, 16 metre genişlikte inşa edilen Tohma Köprüsü, 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere 4 şeritten oluşuyor. Köprünün açılışı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı ile yapıldı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini Malatya üzerinden Karadeniz'e bağlayacak olan Tohma Köprüsü itme-sürme tekniği kullanılarak inşa edildi.
Osmangazi köprüsünden sonra bu tekniğin kullanıldığı ikinci köprü Tohma Köprüsü oldu. Konvansiyonel betonarme kazıklı altyapı sistemi ve çelik ikiz kirişli 'l' köprü tipinde Türk mühendisleri tarafından tüm aşamalarında yer alarak, tamamen yerli ve milli kaynakların kullanıldığı Tohma Köprüsü, yakıttan ve emisyonun yanı sıra zamandan büyük kazanımlar sağlayacak. Köprünün yapımında 12 Bin metreküp beton, 2 Bin 700 ton çelik ile 4 Bin 360 metre fore kazık kullanıldı.