Türk İnşaat Sektörü Cityscape Katar Gayrimenkul Fuarında
Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı. İTO tarafından ilk kez milli katılım organizasyonu düzenlenen fuarda Türkiye'den 14'ü milli katılım bölümünde olmak üzere 17 şirket ürünlerini sergiliyor.
Körfez ülkelerinin en büyük gayrimenkul ve yatırım fuarları arasında yer alan Cityscape Katar 2022, Katar'ın başkenti Doha'da başladı. Fuar ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cityscape Katar'ın, yatırımcılara, uluslararası gayrimenkul fırsatlarını, özel teklifleri, konut ve ofis projelerini ve yerleşim yerlerini keşfetme fırsatı sunduğunu söyledi.
Cityscape'e 14 firmamızla ilk defa 'mili katılım'
Katar'da açılan gayrimenkul ve yatırım fuarı Cityscape'e 14 firmamızla ilk defa 'mili katılım' yapıldığını belirten Avdagiç, “3 firmamız da bireysel stantlarıyla ülkemizi temsil ediyor. Özellikle yüksek gelir grubuna hitap eden Türk gayrimenkul projelerinin tanıtılması için Cityscape'i önemli bir platform olarak görüyoruz." dedi.
2022 FİFA Dünya Kupası'nın 21 Kasım-18 Aralık'ta Katar'da düzenleneceğini hatırlatan Avdagiç, "Kasımda başlayacak Dünya Kupası da Katar'a önemli bir ticari hareketlilik getirecek. Girişimcilerimizin bu fırsatlardan yararlanması sağlamak, ihracatımıza gayrimenkul sektörünün katkısını artırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Katar'a 414 milyon dolarlık ihracat
İlk 4 ayda Katar'a 414 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, aynı dönemde ithalatın ise 222 milyon dolar olduğunu kaydeden Avdagiç, "Geçen yılki 1,7 milyar dolarlık toplam dış ticaretimizi bu yıl aşabileceğimizi öngörüyoruz. Memnuniyetle görüyoruz ki küresel kriz ve Covid-19'a rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacmi artma eğilimini sürdürüyor” diye konuştu.
" Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlenildi"
Türk müteahhitlik şirketlerinin 131 ülkede 11 bin 253 proje üstlendiğini söyleyen Avdagiç, "Söz konusu projelerin toplam değeri ise 457 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu muazzam bir değer ve Türkiye'nin büyük bir güç gösterisi. Ülkemizin coğrafi konumunu, bölge ülkeleri ile yakınlığını, yetişmiş insan gücünü, teknik birikimini, teknolojiye adaptasyonunu, iş deneyimini, disiplinini ve rekabetçi avantajını iyi kullanıyoruz. Bu nedenle daha da yüksek iş hacimlerine ulaşacağımızı öngörüyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.