Bakyapı, bebecileri ‘Yeni Vişne Projesi’nde toplayacak
Bakyapı, uluslararası ticaret merkezi projesi ile Bursa'da ‘bebe ve çocuk konfeksiyonu’ üreticilerini bir araya getiriyor. Bakyapı’nın bu proje ile hedefi, üreticilerin kendi markalarıyla uluslararası pazarlara satış yapma yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak.
Türkiye’nin bebe ve çocuk konfeksiyonu üretim merkezi olarak kabul edilen ve 6 bine yakın üreticinin faaliyet gösterdiği Vişne Caddesi yakınlarında uluslararası bir ticaret merkezi inşaatına başladıklarını kaydeden Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, içinde otel, banka şubeleri, yeme içme alanları, kargo şirketleri ile bin araçlık otopark bulunacak olan proje kapsamında 300 ticari alanın hayata geçirileceğini söyledi.
“Bu proje, kendi markasıyla büyümek isteyen firmalara fırsat sunacak”
Bakgör, 21 dönüm alan üzerinde 110 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan ‘Yeni Vişne Projesi’nin sektörde markalaşmaya ve global pazara açılmaya katkıları olacağını belirterek “Vişne Caddesi bebe çocuk konfeksiyonu alanında dünyaya adını duyurmuş. Ancak bebe giyimciler dar bir alana sıkışmış ticaret yapmaya çalışıyorlar. Ancak bunun sürdürülebilirliği yok. Birçok bebe giyim üreticisi çok güçlü olan toptancılara bağlı hale gelmiş. Kendi markalarını oluşturarak satış yapma yetenekleri gelişmemiş. Bu proje kendi markasıyla büyümek isteyen firmalara fırsat verecek. Proje için farklı illerdeki bebe ve çocuk konfeksiyonu üreticisinden talep aldık ancak proje sadece Vişne bölgesindeki üreticiler için tasarlandı” ifadelerini kullandı.
“Ekonomik daire için kimse elini taşın altına koymuyor”
Bursa’da 30 yıl içinde 17 bin konut üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Veysel Bakgör, Bursa’nın Demirtaş bölgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait yeri 280 milyon liraya satın aldıklarını ve 65 bin metrekarelik alanda bin 500 konutluk ‘Yeni Hayat projesi’nin startını verdiklerini söyledi.
“Bursalılara ekonomik daire için kimse elini taşın altına koymuyor” diyen Bakgör, konut sektöründe Bursa’da en uygun fiyatlı konut endeksini biz belirliyoruz. Sıradan bir konutun bile 1 milyon liraları bulduğu bir ortamda 110 metrekarelik evleri 800-900 bin lira bandında fiyatlarla insanları konut sahibi yapmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.
Yine Bursa Yıldırım’da 160 bin metrekarelik alanda 100 bin metrekaresi kapalı bir lojistik merkez kurmaya hazırlandıklarını belirten Bakgör, ihaleyi Yıldırım Belediyesi’nden %47 oranıyla aldıklarını duyurdu. Lojistik merkezinin çatısına kurulacak olan Güneş Enerjisi Sistemi ile de Yıldırım Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu enerji ihtiyacı karşılanacak.
Marka olarak hayata geçirdikleri tüm projelerin bulundukları bölgelerde değer artışı sağladığını belirten Bakgör, Balıkesir’de biri tamamlanmış iki projelerinin bulunduğunu kaydetti.
“Kentsel dönüşümde maliyetler nedeniyle herkes duvara tosladı”
Sanayi kenti olması nedeniyle göç alan Bursa’da yeni konut alanlarına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Bakgör, arsa üretilmesi noktasında kamu desteği beklediklerini, ayrıca özel sektörün de işbirliği kültürüyle daha fazla kişiye ulaşabilecek konut projeleri üretebileceğini söyledi.
Bakgör, Bursa’da konut talebinin devam ettiğini ve dönüşüme de ihtiyaç duyulduğunu kaydederek “Ben ömrümde faizin, kurun ve emtianın bir arada arttığını görmedim. Topyekun bir artışa karşı reçetemiz yok. Kentsel dönüşümde maliyetler nedeniyle herkes duvara tosladı. Yönetebilmek mümkün değil. Konut yeriyle ilgili arsa payı yükü ağırlaşmaya başladı. Emsalle ilgili de sıkıntılar var. % 1 olan KDV % 8 oldu. Belirli bir bölgedeki alanda kentsel dönüşümler devam edecektir ama kentin genelinde ötelenecektir” değerlendirmelerinde bulundu.